«Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία»: Μάνια Παπαδημητρίου & Άρης Γραικούσης στον ΙΑΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Άρης Γραικούσης έρχονται στον ΙΑΝΟ για μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» και θέμα τη Μνήμη και τα συνεπακόλουθά της. Την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013,  στις 21:30.

Ζούμε σε μια χώρα που όλα γύρω μας μάς λένε: «Θυμήσου…Τότε που… όπως γράφουν τα βιβλία…την παλιά την εποχή…. Τότε που οι γονείς μας ήταν στα θρανία…Όλα τότε ήταν πιο…κάπως…περισσότερο…» κι άλλα τέτοια συγκριτικά, που βγάζουν πάντα σκάρτο το παρόν κι εμάς μαζί του.

Μήπως είναι απλώς η δική μας η νεότητα που όπως αποχωρεί θέλει να κρατήσει μαζί της και όλα τα καλά και να μας αφήσει μόνο με τις λύπες; Και αν είναι ένα παιχνίδι των αισθήσεων του παρόντος η μνήμη του καθενός ξεχωριστά, τότε τι είναι η περίφημη συλλογική μνήμη; Όλα αυτά που μας έμαθαν στο σχολείο να αγαπάμε; Η ιστορία, η ποίηση, τα τραγούδια, οι ζωγραφιές αυτών που συνιστούν όλα αυτά που μάθαμε πως είναι πατρίδα όχι με την εθνικιστική έννοια αλλά με την έννοια της ταυτότητας και της καταγωγής; Τι γίνεται με όλα αυτά που, ακόμα κι αν λάθος, μάθαμε να τα αγαπάμε;

Γιατί η μνήμη είναι χημεία και όταν γράψει κάτι στην ψυχή του ενήλικα δεν ξεγράφει όσο κι αν το θέλουν οι εποχές. Τι θα κάνουμε λοιπόν με όλα αυτά, και με την κατάθλιψη που ελλοχεύει να μας ρίξει η σημερινή μιζέρια; Μήπως το μόνο που μένει να κάνουμε για να αντισταθούμε είναι Τέχνη;”

Συντελεστές: Κείμενα, τραγούδι: Μάνια Παπαδημητρίου. Πιάνο, τραγούδι: Άρης Γραικούσης.

Πληροφορίες: 
Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:30.
Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24).
Είσοδος: 10 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση: 6 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων στο www.ianos.gr και στα ταμεία του Ιανού: Σταδίου 24 και Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι).
Πληροφορίες, κρατήσεις: 20 32 17 810.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianosradio.gr .