Reviews

«…Το πρόγραμμα για τον Σοπέν ήταν πυκνότατο και πολύ απαιτητικό για τον σολίστ, αλλά βάλσαμο για το κοινό, καθώς είχαν συμπεριληφθεί έργα δύσκολα για μελέτη αλλά δημοφιλέστατα. Σε όσα ρεσιτάλ του Αρη Γραικούση έχω βρεθεί υπήρχε η ίδια κοινή αγωνία για την ψυχαγωγία του κοινού, για την αγωγή της ψυχής…».

Βατόπουλος Νίκος, Η Καθημερινή

Δείτε περισσότερα: Ενας επίμονος πιανίστας στην κακοφωνία της πόλης

*****

«…Η εμπειρία από την ακρόαση μιας συναυλίας του πιανίστα Αρη Γραικούση είναι σύνθετη. Υπάρχει τέτοια επένδυση στον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να φτάσει στο κοινό και να το τυλίξει, ώστε η ατμόσφαιρα πυκνώνει και το αποτέλεσμα αγγίζει την ώσμωση…».

Βατόπουλος Νίκος, Η Καθημερινή

Δείτε περισσότερα: “Αρης Γραικούσης, ο πιανίστας που «χτίζει» κοινό”

*****

…Πρόκειται για μουσικό με εξαιρετική ευαισθησία, ο οποίος έχει την έμφυτη ικανότητα να μεταδίδει έξοχα τις μουσικές του αντιλήψεις. Είναι πολύ επικοινωνιακός καλλιτέχνης, ευχάριστα τον ακούει και τον ακολουθεί κανείς….

Anatol Ugorski, Ρωσία.

*****

“...Ο μουσικός του διάλογος πάντα εύστοχος και συνετός, χαίρει μίας συνεχούς εργασίας και ενός αληθινού πάθους και η ενορχηστρωτική του μαεστρία όπως και η όμορφη άνεση του πάνω στη σκηνή του επιτρέπουν να ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά πλήθη…“.

Jean – Efflam Bavouzet, Γαλλία.

*****

“…Έργο δύσκολο, μια ακόμα πρόκληση για τον πιανίστα. Εντυπωσιακά τα περάσματα από το αριστερό στο δεξί χέρι και το αντίθετο. Ανάλαφρο το άγγιγμα των πλήκτρων, σπουδαία τεχνική. Η απόλυτη σιγουριά και το εξαιρετικό κοντρόλ έδωσαν μια ευαίσθητη, ωραία ερμηνεία…”

Κωτοπούλη Μαρία, Διάστιχο.

Δείτε περισσότερα: «“Στη Βασιλεία του Ντο”: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Άρη Γραικούση»

*****

“«…Δυσκολότατα έργα που απαιτούν μεγάλη δεξιοτεχνική ικανότητα και εσωτερική ευαισθησία, προκειμένου να διεγείρουν την ανάταση. Στοιχεία με τα οποία είναι προικισμένος ο πιανίστας και, εναρμονισμένα με την πνευματική του διαύγεια, έδωσαν ένα άριστο, καθ’ όλα, αποτέλεσμα και μας παρέπεμψαν στην κριτική του Rober Schumann για τον Chopin και στην κατάληξή της: «Κύριοι, αποκαλυφθείτε! Μπροστά σας είναι μια μεγαλοφυΐα!”

Κωτοπούλη Μαρία, Διάστιχο.

Δείτε περισσότερα: «F. Chopin: “Πολωνικές νύχτες” με τον Άρη Γραικούση» της Μαρίας Κοτοπούλη 

*****

…Στα χέρια τού Άρη Γραικούση η μουσική και το πιάνο άστραψαν, απέκτησαν φωνή, έλαμψαν εσωτερικά και ζωογόνησαν και δικαίωσαν τις προσδοκίες τού κοινού, που χρειάζεται μιαν ήρεμη αντιμετώπιση στα προβλήματά του και ένα άνοιγμα νέων προοπτικών στους ορίζοντές του. Και αυτό μόνο η καλή μουσική τού το υπόσχεται…

Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, Ρεθυμνιώτικες Αναδρομές

Διαβάστε περισσότερα: Άρης Γραικούσης ** Μουσικοί Συσχετισμοί : Ερμηνεία με το πιάνο και τη φωνή

*****

“...Για όση ώρα ήμασταν στη συναυλία, αναβαπτιστήκαμε σε κάτι ωραίο, έντιμο και ευγενές. Το πρόγραμμα που ετοίμασε ο Aρης Γραικούσης έχει μέλλον και θα έπρεπε να αναπαράγεται ακόμη και σε σχολεία ως ανάχωμα στον μουσικό εκβαρβαρισμό…

Νίκος Βατόπουλος, “Ο Άρης Γραικούσης και η ευφορία της μουσικής”. Η Καθημερινή (28.02.2016)

Διαβάστε περισσότερα: Ο Αρης Γραικούσης και η ευφορία της μουσικής

*****

…Είχα την αίσθηση ότι, στο μεγαλύτερο μέρος του ρεσιτάλ, η μουσική τον είχε πλήρως καταπιεί, είχε, δηλαδή, απολέσει την αυτοσυνειδησία του σε σχέση με την αίθουσα και τον χρόνο, γι’ αυτό και το κοινό εισέπραξε μυσταγωγία…

Νίκος Βατόπουλος,  Η Καθημερινή (28.04.2015)

Διαβάστε περισσότερα : Μυσταγωγία ενός ρεσιτάλ

*****

…Και κάπου εκεί στο φινάλε και ενώ το κοινό υποχρέωνε τον Άρη, με το θερμό του χειροκρότημα, να ερμηνεύεσει κάτι ακόμη πήρα την απάντηση που αναζητούσα. Όλο το μεγαλείο ενός σολίστ είναι στην ικανότητα του να ερμηνεύει για μας τους ακάτεχους το πνεύμα τις πηγές έμπνευσης κάθε δημιουργού…

Εύα Λαδιά, Ρεθεμνιώτικα Νέα. (10.08.2004)

Διαβάστε περισσότερα: Επικαιρότητες

*****

…Παρά τη νεαρή του ηλικία ο κ. Γραικούσης έδειξε μια εκπληκτική δεξιοτεχνία. Τα πλήκτρα του πιάνου υπακούοντας στην τεχνική του δημιούργησαν μυσταγωγική ατμόσφαιρα καθηλώνοντας τους ακροατές. Η απόλυτη σιγή στην πλατεία του θεάτρου αποδείκνυε την απόλυτη μέθεξη του ακροατηρίου. Και το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε ήταν η δίκαιη επιβράβευση σολίστα, μαέστρου και μουσικών της Ορχήστρας….”

Ρεθυμνιώτικα Νέα (28.08.2002).

Διαβάστε περισσότερα: Αρχείο Πειραματικής Συμφωνικής Ορχήστρας